Galerija

Kiekvieną vasarą sulaukiame svečių iš Vokietijos, Norvegijos ir Kanados.

Šymet lankėsi Vokietijos kolegos - RINDERALLIANZ direktorius Mathias Lober ir spermos pardavimų vadovas Sebastian Kaiser.

Važinėdami po Lietuvos ūkius, jie artimiau susipažysta su mūsų realybe, problemomis ir poreikiais.

 

Pasitaikė labai gera proga pamatyti kaip statoma ir įrengiama nauja 240 vietų karvidė Vokietijoje.

Kartu su keliais pažystamais aplankėme ūkininką Archibalb Lindeke iš Sahsen-Anhalt žemės.

Keliais žodžiais noriu pristatyti naujausią bulių spermos gamybos įmonę Vokietijoje - RSA.

Tai Sachsen-Anhalt žemės ūkininkų asociacijos nuosavybė.

Viskas prasideda nuo  smulkmenų...

Susidomėjau japoniška Wagyu galvijų veisle dar 2010 metais , pamatęs laidą apie juos per  Discovery kanalą .

Netrukus  importavau šios veislės bulių sperma  į Lietuvą ir pradėjau jos platinimą .

Žinoma ir pats nekantravau  paragauti šio stebuklo  ir įvertinti  Wagyu mėsos skonines savybes.

Žmona , keliaudama po  Pietų Korėja , paragavo Wagyu ( kitaip dar vadinaos KOBE STYLE BEEF) mėsos patiekalų.

Žinodama , kad mane ši mėsa labai domina , parvežė jos ir man į Lietuvą.

Ir štai ji čia - skubiai  paruošta ir iškepta. Ir ji  iš tiesu tokia, kaip pasakojama - švelni ir tirpstanti burnoje. Tik brangoka -

400 gramų kainavo apie 200 litų ( 60 Eurų ).

Džiugu , kad dabar  kantriausi Lietuvos gyvulių augintojai gali patys  užsiauginti ir valgyti  Wagyu bulių palikuonis.

Belieka sulaukti , kad Lietuvos restoranai pradės vartoti Lietuvoje užaugintą šviežią šios veislės mėsą užuot pirkę ją šąldytą užsienyje.