Kiekvieną vasarą sulaukiame svečių iš Vokietijos, Norvegijos ir Kanados.
Šymet lankėsi Vokietijos kolegos - RINDERALLIANZ direktorius Mathias Lober ir spermos pardavimų vadovas Sebastian Kaiser.
Važinėdami po Lietuvos ūkius, jie artimiau susipažysta su mūsų realybe, problemomis ir poreikiais.
Pasitaikė labai gera proga pamatyti kaip statoma ir įrengiama nauja 240 vietų karvidė Vokietijoje.
Kartu su keliais pažystamais aplankėme ūkininką Archibalb Lindeke iš Sahsen-Anhalt žemės.
Keliais žodžiais noriu pristatyti naujausią bulių spermos gamybos įmonę Vokietijoje - RSA.
Tai Sachsen-Anhalt žemės ūkininkų asociacijos nuosavybė.
Viskas prasideda nuo smulkmenų...
Susidomėjau japoniška Wagyu galvijų veisle dar 2010 metais , pamatęs laidą apie juos per Discovery kanalą .
Netrukus importavau šios veislės bulių sperma į Lietuvą ir pradėjau jos platinimą .
Žinoma ir pats nekantravau paragauti šio stebuklo ir įvertinti Wagyu mėsos skonines savybes.
Žmona , keliaudama po Pietų Korėja , paragavo Wagyu ( kitaip dar vadinaos KOBE STYLE BEEF) mėsos patiekalų.
Žinodama , kad mane ši mėsa labai domina , parvežė jos ir man į Lietuvą.
Ir štai ji čia - skubiai paruošta ir iškepta. Ir ji iš tiesu tokia, kaip pasakojama - švelni ir tirpstanti burnoje. Tik brangoka -
400 gramų kainavo apie 200 litų ( 60 Eurų ).
Džiugu , kad dabar kantriausi Lietuvos gyvulių augintojai gali patys užsiauginti ir valgyti Wagyu bulių palikuonis.
Belieka sulaukti , kad Lietuvos restoranai pradės vartoti Lietuvoje užaugintą šviežią šios veislės mėsą užuot pirkę ją šąldytą užsienyje.